DRAAI- OF SCHUIFPOORT?

Je maakte eerder de keuze om een al dan niet elektrische poort aan je oprit te plaatsen. Liefhebbers van Pinterest en/of Google zullen al menige uurtjes gesurft hebben. Er bestaat een gigantisch aanbod en talloze mogelijkheden, alleen nog maar online te bekijken. Tel daarnaast de massa standaard poorten die iedere doe-het-zelf aanbiedt en dan ben je helemaal het noorden kwijt.

Wist je dat onze maatwerk poorten vaak goedkoper zijn dan de standaard vaste maat poorten in een lokale doe-het-zelf? “Hoe kan dat?” zie ik je al ogendraaiend afvragen. (Ja, met zes pubers in ons huis hebben wij een extra zintuig voor draaiende ogen!) We proberen zoveel mogelijk kostenbesparend te werken. Er komen geen onverwachte extra’s bij en je kent je prijs van bij het begin dankzij een goed uitgewerkte offerte. We rekenen een normale winstmarge, want we redeneren en rekenen volgens ‘doe zoals je zelf wilt gedaan worden’.

Doordat Benjamien met jullie en vooral vóór jullie denkt, kan hij jullie verwittigen waar de dure grapjes en “foefkes” zitten. Wie weet heb je een poort voor ogen, wat standaard een dure uitvoering is. Zoals vaak in een winkel: wat vind je net het mooist?? Juist ja, het duurste. Benjamien is heel sterk in het bekomen van hetzelfde resultaat, maar via een alternatieve uitvoering/procedure/opstelling/… exact wat jij voor ogen had, maar op een budgetvriendelijke manier. Via een adviesgesprek zal je al heel gauw merken wat we hiermee bedoelen. Uiteindelijk ligt de keuze bij jou, maar het is toch aangenamer om het gevoel te hebben. Benjamien komt met plezier ter plaatse kijken.

Terug naar jullie keuze: draai- of schuifpoort? In sommige gevallen beslist de beschikbare ruimte voor jullie: wanneer je oprit tussen twee huizen ligt, kan je enkel kiezen voor een draaipoort. Let op, je auto kan dan niet onmiddellijk na de poort staat. Er is ruimte nodig om die poort te laten openzwaaien. Die nodige ruimte verkleint wanneer je een poort in twee delen neemt.
Heb je echter geen ruimte om een poort te laten draaien, want je oprit is te kort, dan is een schuifpoort de enige mogelijkheid. Twijfel je of jouw oprit het toelaat om een poort te installeren? Vraag Benjamien, hij weet het je te zeggen.

Heb je ruimtelijk gezien vrijheid, dan bepaalt de stijl van je poort het type. Een smeedijzeren poort bij een oprit-met-bomen-langs-zoals-in-de-romantische-films-wanneer-een-dame-opgehaald-wordt-met-een-koets dient open te draaien. Echter, een industrieel-prison-break-gehalte-poort is op haar mooist wanneer het schuift.

Waar vele mensen niet aan denken, is het type ondergrond. Niet iedereen woont aan de kust, of in het platte-fietst-gemakkelijke-Limburg. Er zijn grote delen van ons prachtige Vlaanderen die heel heuvelachtig zijn (of als je op diezelfde fiets zit, voelt dat eerder bergachtig aan). Een poort bergop schuiven, of rekening houden met talluds in de tuin, vergt enige kennis van zaken. Laat Benjamien erop los, hij verzint wel creatieve oplossingen (lees goedkope oplossingen voor jullie unieke situatie).

<- Hoe herken je inox? | Reclame in metaal

mail@lastamar.be
+32 9 396 80 08
BE 0538.659.212

Spieveldstraat 45 | 9160 Lokeren
Industrieterrein E17/3