DIEFSTALPREVENTIE

het logo van de federale overheid voor diefstalpreventie; bestaande uit een blauwe achtergrond en pictogrammen van huizen, boompjes met mensen. Er zijn op dit moment nog geen poorten of hekkens aanwezig

Voor ons lijkt het alsof tijdens het verlengen van de nachten de inbrekers overuren werken. Onlangs hadden we een persoonlijke ervaring met een diefstal. De elektrische fiets (elektrisch, want wij behoren niet tot het meest sportieve gedeelte van de bevolking) werd uit onze tuin gestolen, tijdens een weekendje weg met vrienden. Een toffe thuiskomst was het niet. Eerst nog twee toertjes rond het huis gerend, om te kijken of we toch die fiets zelf niet ergens anders gezet hadden en wegens beginnende dementie of zo het ons niet konden herinneren. Of dat de kinderen toch niet een grap met ons aan het uithalen waren. Maar nee, weg was de fiets. Ondanks stevig motorslot.

Doordat we in volle coronacrisis verhuisden naar onze woonst te Melle, zijn de werken aan en rond ons eigen huis op een laag pitje beland. We geven voorrang aan de laswerken van onze klanten. Hierdoor stelden we de plaatsing van onze eigen schuifpoort almaar uit. De fundering voor de steunpalen ligt al volledig klaar, de onderdelen voor de automatisatie zijn gearriveerd, de poort staat te blinken (nu ja, niet echt, want we kozen een zwarte half matte satijn afwerking)…

Iedereen weet wel dat een volledige afsluiting van je tuin niet alleen meer privacy geeft, maar ook meer veiligheid. Dat vertelden we al vele verschillende keren aan onze klanten en hebben we nu zelf aan den lijve ondervonden.

Conclusie: we moeten hier bij Lastamar iets meer “practice what you preach”

Ben je zelf nog niet overtuigd? Je kan gratis een preventieadviseur inviteren bij je thuis, zodat die het kan bevestigen dat een poort of hekken aan je oprit inbrekers wel degelijk afschrikt.

Originele draaipoort | Veiligheid (deel 1)

mail@lastamar.be
+32 9 396 80 08
BE 0538.659.212

Spieveldstraat 45 | 9160 Lokeren
Industrieterrein E17/3