ONKRUID IN DE RAIL

De lente is in zicht. Hoewel we geen spelbrekers of partypoopers willen zijn, wijzen deze mooie vooruitzichten op fris groen, vrolijke zonnedagen en dagdromen, helaas ook op onkruid… Brandnetels, gras, paardenbloemen, …

Onkruid gaat waar het niet kruipen kan (ja, ter plaatse zelf uitgevonden) en het vergaat nog minder. Dus, velen onder ons gaan de strijd aan.

De laatste jaren is er echter een heuse tegenbeweging op gang gekomen. We proberen massaal de bijtjes te redden (en zo ons eigen hachje). Je merkt langs alle kanten oproepen om het gras niet te maaien, onkruid te laten staan en de natuur haar vrije gang te laten gaan. En nu komen we tot de orde van de dag: wat met de looprail van je automatische schuifpoort?

Wanneer er hoogstaand kruid of andere gewassen je rail overwoekeren, kan dit problemen opleveren. De wielen van de poort gaan hierdoor minder vlot draaien, waardoor de motor meer kracht moet uitoefenen en sneller zal verslijten. We spreken hier niet over enkele grassprietjes. Sommige kruidsoorten laten een kleverige materie achter, waar zand, steentjes en dergelijke blijven in plakken… Je hoort me dus eigenlijk al afkomen. Om de levensduur van je motor te optimaliseren, hou je onkruid weg van je poortrail en wielen.

mail@lastamar.be
+32 9 396 80 08
BE 0538.659.212

Spieveldstraat 45 | 9160 Lokeren
Industrieterrein E17/3