HOE ONDERHOUD IK MIJN POORT?

Daar staat ze (dit kan je lezen op de tonen van Clouseau), zoveel gratie heb je nog nooit gezien… dat elektrische hekken van je, daar kan je in het begin uren blijven naar kijken. Het is een grote verandering aan je tuin of oprit, die je een zekere gerustheid en veiligheid biedt.

Na een tijdje wen je aan het effect. Dat is zo. Of je nu een antraciet hekken laat plaatsen of we voor jou een heel opvallende fluo roze draaipoort installeren, je raakt eraan gewoon. Tot op een bepaald moment toch… dan wordt de poort vuil. Door regen en stof van voorbijrijdend verkeer raakt het hekken bevuild. Op die momenten kun je je ogen niet meer van je poort houden. Of kun je in ieder geval niet meer naast die vuile regendruppels kijken. Het is een beetje afhankelijk van je persoonlijke properheidsgrens… Wij kennen enkele tieners die er dan proberen voor te zorgen dat wij als ouder die poort zo weinig mogelijk zien, uit schrik voor een zaterdag-taakje.

Een schuifpoort of draaihekken kun je gemakkelijkst onderhouden met warm water (alleen al omdat het dit werkje aangenamer maakt dan koud water, zeker in de winter) en een scheutje afwasmiddel (mogen we reclame maken voor Dreft?). Gebruik geen schuurspons of schurende/beitende producten. Anders kan je de laklaag beschadigen, mat maken of doen verkleuren. Je maakt best de elektrische poort eerst wat nat, vooraleer je erop gaat wrijven. Nadien spoelen met water. Afdrogen is niet nodig, maar wanneer je daar fan van bent, ga gerust je gang met een gewone keukenhanddoek.

We zouden zeggen, veel plezier ermee, maar in alle eerlijkheid: wie wast nu graag een poort af? Jammer genoeg hebben we op dit moment nog geen geïntegreerd-automatisch-poortenwassertje uitgevonden. Maar, het is work-in-progress ;-))

Subsidies leuningen | Originele draaipoort

mail@lastamar.be
+32 9 396 80 08
BE 0538.659.212

Spieveldstraat 45 | 9160 Lokeren
Industrieterrein E17/3